A nyakfájdalomról

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Terapeutáink


Nagy Gabriella

2011-ben végeztem a Debreceni Egyetem gyógytornász szakán. A végzést követően a Kátai Gábor Kórház Traumatológia,Sebészet fekvőbeteg osztályán,ill. a járóbeteg szakrendelőjében helyezkedtem el,ahol 8 évig dolgoztam. Tapasztalatot szereztem a különböző sérülések, műtétek következtében kialakult mozgásbeszűkülések, izomerő csökkenések, idegsérülések kezelésében. Ezt a szakterületet érzem a hozzám legközelebb állónak.

Foglalkozom nyiroködémás betegek ellátásával: primer nyiroködémás esetekkel, ill. onkológiai esetekkel. Foglalkozom továbbá törzsstabilitációs tréninggel, Schroth-terápiával és számos más kiegészítő terápiával. Fontosnak tartom a tudásom rendszeres bővítését, a legújabb terápiás lehetőségek megismerését.

Sándor Dorottya Lilla

2017-ben a Miskolci Egyetem Egészségügyi karán végeztem, mint gyógytornász- fizioterapeuta, ezt követően a Kazincbarcikai Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs osztályán kezdtem dolgozni, ahol széleskörű tapasztalatot szereztem többek között ortopédiai – traumatológiai betegségek és műtétek utáni rehabilitációban, reumatológiai kórképek (pl. osteoporosis, RA) kezelésében, stroke utáni rehabilitációban, illetve gerinc problémával küzdő betegek kezelésében.

A főbb szakterületeim az ortopédiai – traumatológiai betegségek és műtét utáni rehabilitáció, sportsérülések, valamint gerincproblémák okozta krónikus derék, hát – illetve nyaki gerinc panaszok kezelése.

Fontos számomra a szaktudásom folyamatos bővítése tanfolyamokon és továbbképzéseken, hogy a hozzám forduló pácienseknek a lehető legszakszerűbb kezelést tudjam biztosítani.

Szabó Loránd

Azért választottam ezt a szakmát, hivatást, mert hiszek abban, hogy kellő odaadással és szaktudással nagyon sok mozgásszervi betegséget, panaszt, fájdalmat meg lehet szüntetni és gyógyítani. Mindig is éreztem hogy a manualitásom meghatározó tényező lesz az életemben,ebben a hitben fogok eredményeket elérni és tudnám leginkább a betegek gyógyulását szolgálni.

Hiszek a folytonos fejlődésben, a módszerek kombinációjában valamint abban, hogy az élet folytonos mozgás és a folytonos mozgás az élet.

Számomra az elsődleges szempont a rehabilitációban az egyénre szabott mozgásterápia, amely elengedhetetlen a mindennapi életbe való visszatéréshez. Munkám során fontosnak tartom pácienseim minél teljesebb informálását problémájuk megértése érdekében. Fontos számomra a test-tudatosság kialakítása, a probléma forrásának kezelése és megszüntetése.

Hozzáértésemet mi sem bizonyítja jobban,a 12 év szakmai tapasztalatom alatt egy külföldi kórházban, vezető gyógytornászként szerzett 8 éves gyakorlat.

Szabóné Bora Csilla

Szeretem az embereket, szeretek segíteni másokon. A sport gyermekkorom óta végig kíséri az életemet, tanuló éveim alatt pedig a zene és a tánc mellett, a biológia és a fizika állt érdeklődésem középpontjában.Diplomamunkámat a polytraumatizált betegekről írtam, ezért is próbáltam államvizsga után ilyen szakterületen elhelyezkedni. Pályafutásomat az Uzsoki Utcai Kórház Reumatológiai-Mozgásszervi rendelőjében kezdtem, majd fél év elteltével átkerültem az Ortopéd-Traumatológiai Osztály Utókezelőjébe. Nagyszerű kollégáim között itt tanultam meg, mennyivel hatékonyabb a munkánk, ha csapatban tudunk együtt dolgozni.

Gyermekeim születését követően visszatérve a szakmába, munkámat a Szent János Kórház Traumatológiai Osztályán folytattam. Itt kapcsolódhattam be a rehabilitáció mellett a baleseti és sport sérültek műtétet követő akut ellátásába is. A legnagyobb és egyben legszebb kihívás egy akut osztályon, elnyerni a betegek bizalmát a velünk történő együttműködéshez. Az itt töltött 13 év alatt sok gerincsérülttel is találkoztam, és amikor lehetőségem nyílt, elkezdtem dolgozni a kórház Idegsebészeti Osztályán is. Itt sajátítottam el a korrekciós és egyéb gerincműtéteken átesett betegek rehabilitációját, amely a kedvenc területemmé vált, a sport és baleseti sérültek utókezelése mellett. Felmérve a helyzetet, hogy ezen betegeknek mennyire nem megoldott a kórházból való távozás utáni utókezelésük, 2015-ben elkezdtem hivatásom gyakorlását a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben.

Tatai Krisztina

Tatai Krisztina okleveles gyógytornász-fizioterapeuta vagyok. Tanulmányaimat a Pécsi Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának Gyógytornász alapszakán végeztem 2000-ben.

Fő szakterületem a gerincproblémák okozta krónikus derék- illetve hátfájdalmak kezelése (pl. gerincferdülés, gerincsérv), gerincinstabilitás, lumbago, osteoporosis, nyaki gerinc panaszok kezelése, ortopéd-traumatológiai betegségek és műtétek utáni rehabilitáció; valamint sportsérülések (pl. törések, ficamok, ízületi és izomsérülések).A mozgás, a zene, a tánc gyermekkorom óta fontos szerepet játszanak az életemben, zenésznek és orvosnak is készültem. Illetve már fiatal koromban megtapasztaltam a beteg ember szolgálatának szépségét illetve a rendszeres mozgás jelentőségét (édesanyám fizikoterápiás asszisztens volt). Ezen okok hatására döntöttem úgy, hogy gyógytornász leszek.